Projectes
VEUS

Imatge de la mitja cara esquerra d'una noia

OBSERVATORI DE DRETS EN SALUT MENTAL

L’Observatori de Drets en Salut Mental es dedica a fer un seguiment de les diferents polítiques i normatives que afecten els drets de les persones amb un diagnòstic psiquiàtric i el seu entorn i per vetllar perquè es satisfacin els estàndards de drets humans previstos a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD). Així doncs, l’Observatori és un instrument eficaç d’informació per a que els ciutadans puguin conèixer l’evolució dels drets de les persones amb problemes de salut mental i per a donar veu al col·lectiu en primera persona i a tots aquells qui vulguin posar de manifestar i denunciar situacions d’abusos i discriminació a les persones amb un diagnòstic psiquiàtric.

Imatge de tres noies d'esquena abraçades

SUPORT ENTRE IGUALS

El Suport Entre Iguals en salut mental és basa en el fet de que les persones que han passat per una experiència de salut mental s’ofereixen per donar suport i orientació a altres persones que estan passant per una situació similar. Es tracta de persones que han viscut en primera persona experiències relacionades amb la salut mental que, un cop formades i exercitades, s’ofereixen per a acompanyar a altres per a desenvolupar relacions mútues d’enfortiment i compartir experiències personals de recuperació de manera que donin esperança i ofereixin acompanyament i suport com a iguals.

Imatge d'un noi tancat dins una estructura mirant cap a un forat circular sobre d'ell com a única sortida

ESCOLTADORS DE VEUS

Has sentit veus alguna vegada? T’angoixes pel que et diuen? Voldries aprendre a viure amb elles?

“Tinc tot tipus d’experiències de veus […] Algunes són veus que estan clarament al cap, però que se senten “diferents” dels meus propis pensaments. Algunes són veus que semblen venir de fora, però que sé que no és així”.

Logotip de la Federació VEUS
ASSOCIATS
+ 200
ACTIVITATS
+ 0
BENEFICIARIS
+ 2000

Amb la col.laboració de:

Amb el suport financer de:

Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1ª Persona – VEUS

+34 654 825 217

info@federacioveus.org

Desplaça cap amunt