Política de Privacitat

Política de Privacitat del lloc web www.federacioveus.org
Taula de continguts
  Add a header to begin generating the table of contents

  QUI SOM

  El nostre lloc web és: https://federacioveus.org. La titularitat d’aquest lloc web, www.federacioveus.org, l’ostenta FEDERACIÓ CATALANA D’ENTITATS DE SALUT MENTAL EN 1ª PERSONA – VEUS (d’ara endavant VEUS), amb NIF G66355843 i inscrita al Registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya amb les dades registrals següents: número 763, secció 2ª de la demarcació de Barcelona, amb les següents dades de contacte: Telèfon de contacte: (+34)654825217 – Email de contacte: info@federacioveus.org

  En compliment de la normativa vigent en matèria de protecció de dades, així com en matèria de serveis de la societat de la informació i de correu electrònic, VEUS es compromet a adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries, segons el nivell de seguretat adequat al risc de les dades recollides. Els Usuaris/Clients, en el moment en què faciliten les seves dades a VEUS, declaren haver llegit i conèixer aquesta Política de Privacitat, prestant el seu exprés i inequívoc consentiment al tractament de les seves dades personals d’acord amb les finalitats i termes aquí expressats.

  Lleis que incorpora aquesta política de privacitat

  Aquesta política de privacitat està adaptada a la normativa espanyola i europea vigent en matèria de protecció de dades personals a internet. En concret, aquesta compleix amb el següent:

  • Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, del 27 d’abril del 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD).
  • Llei Orgànica 3/2018, del 5 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal i Garantia dels Drets Digitals.
  • Reial Decret 1720/2007, del 21 de desembre, pel qual s’aprova el reglament de desplegament de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (RDLOPD).
  • Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI-CE).

  IDENTITAT DEL RESPONSABLE DEL TRACTAMENT DE LES DADES PERSONALS

  El Responsable del tractament de les dades personals recollides a VEUS és FEDERACIÓ CATALANA D’ENTITATS DE SALUT MENTAL EN 1ª PERSONA – VEUS (d’ara endavant VEUS), amb NIF G66355843 i inscrita al Registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya amb les dades registrals següents: número 763, secció 2ª de la demarcació de Barcelona, amb les següents dades de contacte: Telèfon de contacte: (+34)654825217 – Email de contacte: info@federacioveus.org

  REGISTRE DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

  Les dades personals demanades per VEUS, mitjançant els formularis estesos a les seves pàgines, seran introduïdes en un fitxer automatitzat sota la responsabilitat del Responsable del tractament, i degudament declarat i inscrit al Registre General de l’Agència de Protecció de Dades que es pot consultar al lloc web de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (http://www.agpd.es), amb la finalitat de poder facilitar, agilitzar i complir els compromisos establerts entre VEUS i l’Usuari/Client o el manteniment de la relació que s’estableixi en els formularis que aquest empleni, o per atendre’n una sol·licitud o consulta.

  PRINCIPIS APLICABLES AL TRACTAMENT DE LES DADES PERSONALS

  El tractament de les dades personals de l’Usuari/Client se sotmetrà als principis següents que queden recollits a l’article 5 del RGPD:

  • Principi de licitud, lleialtat i transparència: es requerirà en tot moment el consentiment de l’Usuari/Client prèvia informació completament transparent de les finalitats per a les quals es recullen les dades personals.
  • Principi de limitació de la finalitat: les dades personals seran recollides amb fins determinats, explícits i legítims.
  • Principi de minimització de dades: les dades personals recollides seran únicament les estrictament necessàries en relació amb les finalitats per a les quals són tractades.
  • Principi d’exactitud: les dades personals han de ser exactes i estar sempre actualitzades.
  • Principi de limitació del termini de conservació: les dades personals només seran mantingudes de manera que es permeti la identificació de l’Usuari/Client durant el temps necessari per a les finalitats del tractament.
  • Principi d’integritat i confidencialitat: les dades personals seran tractades de manera que se’n garanteixi la seguretat i la confidencialitat.
  • Principi de responsabilitat proactiva: el responsable del tractament serà responsable d’assegurar que els principis anteriors es compleixen.

  CATEGORIES DE DADES PERSONALS

  Les categories de les dades que es tracten a VEUS són únicament dades identificatives. En cap cas, no es tracten categories especials de dades personals en el sentit de l’article 9 del RGPD.

  BASE LEGAL PER AL TRACTAMENT DE LES DADES PERSONALS

  La base legal per al tractament de les dades personals és el consentiment. VEUS es compromet a demanar el consentiment exprés i verificable de l’Usuari/Client per al tractament de les seves dades personals per a un o més fins específics. Aquest consentiment l’atorga l’Usuari/Client a VEUS en marcar l’acceptació de la present Política de Privacitat en el moment de facilitar les vostres dades personals. Així mateix, en marcar l’acceptació de la present Política de Privacitat en el moment de facilitar les vostres dades personals, l’Usuari/Client atorga el seu consentiment exprés i inequívoc per a que VEUS enviï a l’Usuari/Client a la seva adreça de correu electrònic, telèfon o qualsevol altre mitjà electrònic informació sobre VEUS i/o dels seus productes, continguts i serveis.

  L’Usuari/Client manifesta haver llegit i acceptat expressament aquesta Política de Privacitat en emplenar els formularis recollits al lloc web i/o en remetre qualsevol tipus de comunicació a VEUS a través de qualsevol dels canals de comunicació posats a disposició de l’Usuari/ Client, atorgant així el seu consentiment exprés i inequívoc al tractament de les seves dades personals conforme a qualsevol de les finalitats recollides en aquesta Política de Privacitat.

  L’Usuari/Client tindrà dret a retirar-ne el consentiment en qualsevol moment. Serà tan fàcil retirar el consentiment com donar-lo. Com a regla general, la retirada del consentiment no condicionarà l’ús del lloc web.

  En les ocasions en què l’Usuari/Client hagi de facilitar o pugui facilitar les seves dades a través de formularis per fer consultes, sol·licitar informació o per motius relacionats amb el contingut del lloc web, se l’informarà en cas que l’emplenament d’algun d’ells sigui obligatori pel fet que aquests siguin imprescindibles per al correcte desenvolupament de l’operació realitzada.

  QUINES DADES PERSONALS RECOLLIM I PER QUÈ

  Dades personals que es recullen

  Les dades recollides són les indispensables per a l’enviament d’informació, per fer altres sol·licituds i/o per finalitzar el procés de compra i la gestió de comandes: Nom i cognoms (obligatori), Adreça de correu electrònic (obligatori), Nom sentit (opcional), Comentari o missatge (opcional), Nom de l’empresa (opcional), País/regió (obligatori), Adreça completa (obligatori) i Telèfon (obligatori). Així mateix, es recullen dades transaccionals d’informació de compra, i dades tècniques i d’ús de la web (veure Política de Cookies).

  La recollida de dades personals a través de la nostra pàgina web www.federacioveus.org es pot fer directament a través de formularis, aplicacions, dispositius o pàgines en xarxes socials. Les dades recopilades poden ser tals com a nom i cognoms, nom sentit, email, telèfon, domicili, DNI, data de naixement, gènere, dades bancàries (compres online); així com identificadors numèrics únics com l’adreça IP del dispositiu de l’Usuari/Client o contingut generat pel propi usuari.

  Comentaris:

  Quan els Usuaris/Clients deixen comentaris a la web, recopilem les dades que es mostren al formulari de comentaris, així com l’adreça IP del visitant i la cadena d’agents d’usuari del navegador per ajudar a la detecció de spam.

  Una cadena anònima creada a partir de l’adreça de correu electrònic (també anomenada hash) de l’Usuari/Client pot ser proporcionada al servei de Gravatar per veure si l’està usant. La política de privacitat del servei Gravatar està disponible aquí: https://automattic.com/privacy/. Després de l’aprovació del comentari de l’Usuari/Client, la imatge del vostre perfil és visible per al públic en el context del vostre comentari.

  Mitjans:

  Si l’Usuari/Client puja imatges a la web, hauria d’evitar pujar imatges amb dades d’ubicació (GPS EXIF) incloses. Els visitants de la web poden descarregar i extreure qualsevol dada d’ubicació de les imatges de la web.

  Formularis de contacte:

  Els formularis de contacte de la web recopilen informació com a nom i cognoms, i adreça de correu electrònic. Les dades personals es capturen quan l’Usuari/Client envia un formulari de contacte i aquestes dades es conserven durant sis mesos amb fins de servei al client, però no es fa servir la informació enviada a través d’elles amb finalitats de màrqueting.

  Botiga:

  Mentre l’Usuari/Client visita el nostre lloc, farem el seguiment de:

  • Els productes que ha vist: farem servir això, per exemple, per mostrar productes que ha vist recentment.
  • Ubicació, adreça IP i tipus de navegador: farem servir això per a propòsits com estimar impostos i costos d’enviament.
  • Adreça d’enviament: demanarem que ens faciliti això perquè puguem, per exemple, estimar el cost de l’enviament abans que faci una comanda i enviar-li la comanda.

  També fem servir cookies per fer el seguiment dels continguts del carret mentre navega pel nostre lloc.

  Quan l’Usuari/Client realitza una compra, li demanem que faciliti informació que inclou el seu nom, adreça de facturació, adreça d’enviament, adreça de correu electrònic, número de telèfon, detalls de la targeta de crèdit/pagament i informació addicional opcional com el nom d’usuari i la contrasenya. Usarem aquesta informació per a propòsits com:

  • Enviar informació sobre el vostre compte d’usuari i comanda.
  • Respondre les vostres sol·licituds, inclosos reemborsaments i reclamacions.
  • Processar pagaments i evitar el frau.
  • Configurar el vostre compte per a la nostra botiga.
  • Complir qualsevol obligació legal que tinguem, com càlculs d’impostos.
  • Millorar les ofertes de la nostra botiga.
  • Enviar missatges promocionals, si escolliu rebre’ls.

  Si l’Usuari/Client crea un compte, emmagatzemarem el seu nom, adreça, correu electrònic i número de telèfon, cosa que farem servir per al procés de pagament i futures comandes. Normalment emmagatzemem informació sobre l’Usuari/Client durant el temps que necessitem la informació per als propòsits per als que la recopilem i usem, i no estiguem legalment obligats a continuar guardant-la. Per exemple, emmagatzemarem informació de comandes durant cinc anys per a propòsits d’impostos i comptabilitat. Això inclou el vostre nom, adreça de correu electrònic i adreces de facturació i enviament. També emmagatzemem comentaris o valoracions, si escolliu fer-los.

  Els membres de VEUS tenen accés a la informació que ens ofereixen. Per exemple, els administradors i gestors de botiga poden accedir a:

  • La informació de comandes, com què es va comprar, quan es va comprar i on s’hauria d’enviar.
  • La informació de client, com el nom, l’adreça de correu electrònic, i la informació de facturació i enviament.

  Els membres de VEUS tenen accés a aquesta informació per ajudar a completar comandes, processar reemborsaments i donar suport.

  Finalitats del tractament a què es destinen les dades personals

  Les dades personals són recollides i gestionades per VEUS amb la finalitat de poder facilitar, agilitzar i complir els compromisos establerts entre el lloc web i l’Usuari/Client o el manteniment de la relació que s’estableixi als formularis que aquest últim empleni o per atendre una sol·licitud o consulta. Així mateix, les dades personals de l’Usuari/Client seran tractades per tal de proporcionar a l’Usuari/Client informació sobre els productes, continguts i serveis que ofereix VEUS al seu lloc web; enviar informació a l’Usuari/Client sobre VEUS i/o la seva oferta de productes i serveis; i realitzar la contractació o adquisició dels productes, continguts i serveis de VEUS prèvia acceptació de comanda per part de l’Usuari/Client i/o formalització contractual.

  Igualment, les dades podran ser utilitzades amb una finalitat comercial de personalització, operativa i estadística, i activitats pròpies de l’objecte social de VEUS, així com per a l’extracció, emmagatzematge de dades i estudis de màrqueting per adequar el contingut ofert a l’Usuari/Client, així com millorar la qualitat, funcionament i navegació pel lloc web.

  En el moment en què s’obtinguin les dades personals, s’informarà l’Usuari/Client sobre la finalitat o les finalitats específiques del tractament a què es destinaran les dades personals, és a dir, de l’ús o usos que es donarà a la informació recopilada.

  PERÍODES DE RETENCIÓ DE LES DADES PERSONALS

  Les dades personals només seran retingudes durant el temps mínim necessari per a les finalitats del tractament i, en tot cas, únicament durant els terminis legalment exigits, o fins que l’Usuari/Client sol·liciti la seva supressió o limitació.

  El termini durant el qual es conservaran les dades personals atén als criteris següents:

  • Si l’Usuari/Client deixa un comentari, el comentari i les metadades es conserven indefinidament. Això és per a que puguem reconèixer i aprovar comentaris successius automàticament, en lloc de mantenir-los en una cua de moderació.
  • Dels Usuaris/Clents que es registren a la nostra web, també emmagatzemem la informació personal que proporcionen al seu perfil d’usuari durant el temps que duri la relació comercial. Tots els Usuaris/Clients poden veure, editar o eliminar la seva informació personal en qualsevol moment (excepte que no poden canviar el nom d’usuari). Els administradors de la web també poden veure i editar aquesta informació.
  • Si l’Usuari/Client envia una consulta a través del formulari “Contacta” de la web o per qualsevol altre mitjà destinat a la mateixa finalitat, les dades es conserven el temps necessari per resoldre aquesta consulta.
  • Quan l’Usuari/Client dóna el seu consentiment per a que li enviem comunicacions comercials, les dades personals es conserven fins que l’Usuari/Client cancel·la la subscripció o fins que sol·licita l’eliminació dels mateixos en l’exercici dels seus drets derivats del tractament de les dades personals.
  • Les cookies instal·lades al dispositiu de l’Usuari/Client (veure Política de Cookies) es conserven durant el temps necessari per a que compleixin les seves finalitats.

   

  DESTINATARIS DE LES DADES PERSONALS

  Les dades personals de l’Usuari/Client no seran compartides amb tercers, exceptuant els casos autoritzats per la legislació fiscal, mercantil i/o de telecomunicacions, així com per requeriment de l’autoritat judicial.

   

  DADES PERSONALS DELS MENORS D’EDAT

  Respectant allò establert als articles 8 del RGPD i 13 del RDLOPD, només els majors de 14 anys podran atorgar el seu consentiment per al tractament de les seves dades personals de forma lícita per VEUS. Si es tracta d’un menor de 14 anys, caldrà el consentiment dels pares o tutors per al tractament, i aquest només es considerarà lícit en la mesura que aquests ho hagin autoritzat.

   

  SECRET I SEGURETAT DE LES DADES PERSONALS

  VEUS es compromet a adoptar les mesures tècniques i organitzatives necessàries i legalment exigides, segons el nivell de seguretat adequat al risc de les dades recollides, de manera que es garanteixi la seguretat de les dades de caràcter personal i s’eviti la destrucció, pèrdua o alteració accidental o il·lícita de dades personals transmeses, conservades o tractades d’una altra manera, o la comunicació o accés no autoritzats a aquestes dades.

  El lloc web compta amb un certificat SSL (Secure Socket Layer), que assegura que les dades personals es transmeten de manera segura i confidencial, en ser la transmissió de les dades entre el servidor i l’Usuari/Client, i en retroalimentació, totalment xifrada o encriptada.

  Tot i això, pel fet que VEUS no pot garantir la inexpugnabilitat d’internet ni l’absència total de hackers o altres que accedeixin de manera fraudulenta a les dades personals, el Responsable del tractament es compromet a comunicar a l’Usuari/Client sense dilació indeguda quan passi una violació de la seguretat de les dades personals que sigui probable que comporti un alt risc per als drets i les llibertats de les persones físiques. Seguint el que estableix l’article 4 del RGPD, s’entén per violació de la seguretat de les dades personals tota violació de la seguretat que ocasioni la destrucció, pèrdua o alteració accidental o il·lícita de dades personals transmeses, conservades o tractades d’una altra manera, o la comunicació o accés no autoritzats a aquestes dades.

  Les dades personals seran tractades com a confidencials pel Responsable del tractament, qui es compromet a informar de i garantir per mitjà d’una obligació legal o contractual que aquesta confidencialitat sigui respectada pels seus empleats, associats, i tota persona a qui li faci accessible la informació.

   

  DRETS DERIVATS DEL TRACTAMENT DE LES DADES PERSONALS

  Si l’Usuari/Client té un compte o ha deixat comentaris en aquesta web, pot sol·licitar rebre un fitxer d’exportació de les dades personals, incloent-hi qualsevol dada que ens hagi proporcionat. També pot sol·licitar que eliminem qualsevol dada personal que tinguem sobre l’Usuari/Client. Això no inclou cap dada que estiguem obligats a conservar amb finalitats administratives, legals o de seguretat. L’Usuari/Client té sobre VEUS i podrà, per tant, exercir davant del Responsable del tractament, els següents drets reconeguts al RGPD:

  • Dret d’accés: és el dret de l’Usuari/Client a obtenir confirmació de si VEUS està tractant o no les seves dades personals i, en cas afirmatiu, obtenir informació sobre les seves dades concretes de caràcter personal i del tractament que VEUS hagi realitzat o realitzi, així com, entre d’altres, de la informació disponible sobre l’origen de les dades esmentades i els destinataris de les comunicacions realitzades o previstes.
  • Dret de rectificació: és el dret de l’Usuari/Client a que es modifiquin les seves dades personals que resultin ser inexactes o, tenint en compte les finalitats del tractament, incompletes.
  • Dret de supressió: és el dret de l’Usuari/Client, sempre que la legislació vigent no estableixi el contrari, a obtenir la supressió de les seves dades personals quan aquestes ja no siguin necessàries per a les finalitats per a les quals van ser recollides o tractades; l’Usuari/Client hagi retirat el consentiment al tractament i aquest no compti amb una altra base legal; l’Usuari/Client s’oposi al tractament i no hi hagi cap altre motiu legítim per continuar amb aquest; les dades personals hagin estat tractades il·lícitament; les dades personals s’hagin de suprimir en compliment d’una obligació legal; o les dades personals hagin estat obtingudes producte d’una oferta directa de serveis de la societat de la informació a un menor de 14 anys. A més de suprimir les dades, el Responsable del tractament, tenint en compte la tecnologia disponible i el cost de la seva aplicació, haurà d’adoptar mesures raonables per informar els responsables que estiguin tractant les dades personals de la sol·licitud de l’interessat de supressió de qualsevol enllaç a aquestes dades personals.
  • Dret a la limitació del tractament: és el dret de l’Usuari/Client a limitar el tractament de les seves dades personals. L’Usuari/Client té dret a obtenir la limitació del tractament quan impugni l’exactitud de les dades personals; el tractament sigui il·lícit; el Responsable del tractament ja no necessiti les dades personals, però l’Usuari/Client ho necessiti per fer reclamacions; i quan l’Usuari/Client s’hagi oposat al tractament.
  • Dret a la portabilitat de les dades: en cas que el tractament s’efectuï per mitjans automatitzats, l’Usuari/Client tindrà dret a rebre del Responsable del tractament les dades personals en un format estructurat, d’ús comú i lectura mecànica, i a transmetre’ls a un altre responsable del tractament. Sempre que sigui tècnicament possible, el responsable del tractament transmetrà directament les dades a aquest altre responsable.
  • Dret d’oposició: és el dret de l’Usuari/Client a que no es dugui a terme el tractament de les seves dades de caràcter personal o se’n cessi el tractament per part de VEUS. El Responsable del tractament deixarà de tractar les dades personals de l’Usuari/Client, llevat de motius legítims imperiosos o l’exercici o la defensa de possibles reclamacions.
  • Dret a no ser objecte d’una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, inclosa l’elaboració de perfils: és el dret de l’Usuari/Client a no ser objecte d’una decisió individualitzada basada únicament en el tractament automatitzat de les seves dades personals, inclosa l’elaboració de perfils, existents llevat que la legislació vigent estableixi el contrari.

  Així doncs, l’Usuari/Client podrà exercitar els seus drets mitjançant comunicació escrita dirigida al Responsable del tractament amb la referència RGPD-www.federacioveus.org, especificant:

  • Nom, cognoms de l’Usuari/Client i còpia del DNI. En els casos en que s’admeti la representació, també serà necessària la identificació pel mateix mitjà de la persona que representa l’Usuari/Client, així com el document acreditatiu de la representació. La còpia del DNI podrà ser substituïda per qualsevol altre mitjà vàlid en dret que acrediti la identitat.
  • Petició amb els motius específics de la sol·licitud o informació a la que es vol accedir.
  • Domicili a efecte de notificacions.
  • Data i signatura del sol·licitant.
  • Tot document que acrediti la petició que formula.

  Aquesta sol·licitud i qualsevol altre document adjunt podrà enviar-se a la següent adreça de correu electrònic: info@federacioveus.org

   

  ENLLAÇOS A LLOCS WEB DE TERCERS

  El lloc web pot incloure hipervincles o enllaços que permeten accedir a pàgines web de tercers diferents de VEUS, i que per tant no són operades per VEUS. Els titulars d’aquests llocs web disposaran de les seves pròpies polítiques de protecció de dades, i ells mateixos seran, en cada cas, responsables dels seus propis fitxers i de les pròpies pràctiques de privacitat.

   

  RECLAMACIONS DAVANT DE L’AUTORITAT DE CONTROL

  En cas que l’Usuari/Client consideri que hi ha un problema o infracció de la normativa vigent en la forma com s’estan tractant les seves dades personals, tindrà dret a la tutela judicial efectiva i a presentar una reclamació davant d’una autoritat de control, a particular, a l’Estat on tingui la residència habitual, el lloc de treball o el lloc de la suposada infracció. En el cas d’España, l’autoritat de control és l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (http://www.agpd.es).

   

  ACCEPTACIÓ I CANVIS EN AQUESTA POLÍTICA DE PRIVACITAT

  Cal que l’Usuari/Client hagi llegit i estigui conforme amb les condicions sobre la protecció de dades de caràcter personal contingudes en aquesta Política de Privacitat, així com que accepti el tractament de les seves dades personals per a que el Responsable del tractament pugui procedir en la forma, durant els terminis i per a les finalitats indicades. L’ús del lloc web implicarà l’acceptació de la Política de Privacitat.

  VEUS es reserva el dret a modificar aquesta Política de Privacitat, d’acord amb el seu propi criteri, o motivat per un canvi legislatiu, jurisprudencial o doctrinal de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Els canvis o actualitzacions d’aquesta Política de Privacitat no seran notificats de manera explícita a l’Usuari/Client. Es recomana a l’Usuari/Client consultar aquesta pàgina de forma periòdica per estar al corrent dels darrers canvis o actualitzacions.

  Aquestes condicions de privacitat podran ser complementades per l’Avís Legal, la Política de Cookies, les Condicions Generals de Venda, i els Termes i Condicions aquí recollits que, si escau, s’apliquin per a determinats continguts, productes o serveis si això suposa alguna especialitat en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

  Aquesta Política de Privacitat va ser actualitzada el dia 10 de març del 2023 per adaptar-se al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i la lliure circulació d’aquestes dades (RGPD).

  Logotip de la Federació VEUS

  Amb la col.laboració de:

  Amb el suport financer de:

  Federació Catalana d'Entitats de Salut Mental en 1ª Persona – VEUS

  +34 654 825 217

  info@federacioveus.org

  Desplaça cap amunt